';
side-area-logo

Waarom we werken met LG HI-MACS®

Corian® en LG HI-MACS® Solid Surface materialen zijn zeer geschikt voor de badkamer en voor toepassing in de keuken. Omdat het materiaal zich laat buigen bij verwarming kun je bijna alle wensen realiseren.

In 1994 werd het materiaal van HI-MACS® voor het eerst geintroduceerd. HI-MACS® is een onderdeel van de LG familie. Een wereldwijd concern dat voorop loopt in technologie en bijzondere materialen. Een van de onderdelen is LG Hausys waar het Solid Surface merk HI-MACS® onder valt.

Op het materiaal is continu geïnnoveerd en verbeterd en vandaag de dag is het een veel voorgeschreven materiaal door architecten en voor openbare gebouwen. Omdat het materiaal duurzaam en niet toxisch is het door Greenguard USA beoordeeld als materiaal met een lage uitstoot dat geschikt is voor toepassing in binnenruimtes. Ook heeft het materiaal een ISO 14001 certificaat. Dat toont aan dat HI-MACS® voldoet aan de milieu eisen volgens deze ISO 14001 norm.

Naast alle geweldige beoordeling, kiest SOLID BRAND voor HI-MACS® om de beste eigenschappen die het materiaal heeft. Op gebied van Solid Surface is er veel namaak en voordeliger producten in de markt te vinden waarvan de kwaliteit niet van hetzelfde niveau is als dat van onze top merken Solid Surface.

WAT IS HI-MACS?

Waarom producten uit HI-MACS?

line solid brand logo

SOLID BRAND werkt samen met Quality ClubMember* HI-MACS® .
De afgelopen jaren heeft Solid Surface een enorme vlucht genomen.
We hebben alles in huis om een perfect object te maken met HI-MACS Solid Surface, niet alleen de machines en apparatuur maar juist de kennis en de mensen. Daar draait het om. Zij maken het resultaat uiteindelijk. Als Quality Club Member zijn we in staat om over nog meer uitgebreide kennis en ervaring te beschikken. Een sterke samenwerking maakt dat je kwaliteit kunt borgen.

Kwaliteits Solid Surface 

Zeer hygiënisch door het gesloten oppervlakte.
Driedimensionaal ontwerp kan gemaakt worden met HI-MACS.
Nagenoeg naadloos te verlijmen.
Geschikt voor toepassingen in badkamers, keukens en meer.
Uw persoonlijke handtekening in een onderscheidend project.

HI-MACS is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het materiaal zeer goed reinigbaar en daardoor zeer hygiënisch. Maar door de speciale samenstelling is het een materiaal dat een grenzeloos design mogelijk maakt en dat qua vormgeving en duurzaamheid aan alle wensen voldoet. HI-MACS is namelijk thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen, hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk.

Vorm en ontwerp vrijheid

HI-MACS® kan worden verhit en driedimensionaal thermoplastisch vervormd worden.Een groot voordeel ten opzichte van gebruikelijke materialen. Het geeft een enorme vorm vrijheid. Zo kunnen de meest spectaculaire ideeën worden gerealiseerd. De logische conclusie: het materiaal past zich aan uw gedachten en ontwerpen aan, niet omgekeerd. Zo moet het ook.

Naadloos?

HI-MACS® kan nagenoeg naadloos worden verwerkt. Door de naadloze verbinding van het materiaal ontstaan ruime oppervlakken zonder in het oog springende voegen. Ook elementen zoals wasbakken of wastafels worden vlak ingebouwd. Objecten uit Solid Surface materiaal zien er niet alleen uit als kunstwerken uit één stuk, ook de naadloze inbouw van het materiaal en het poriënvrije oppervlak garanderen bijzonder hygiënische en gemakkelijk te reinigen structuren. Zo is HI-MACS® zeer geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen en laboratoria. En mochten onderdelen van het object op een of andere manier beschadigd raken, kunnen ze dankzij de naadloze verwerking zonder zichtbare sporen worden gerepareerd of vervangen. Ook de levensduur van objecten wordt aanzienlijk verlengt!

*Quality ClubMembership 

De door HI-MACS® opgerichte Quality Club bestaat uit ervaren vakmensen, verwerkingsbedrijven en installateurs.  Telkens met het doel om de objecten uit Solid Surface materiaal in de beste kwaliteitsomstandigheden te verwerken en bewerken. Er wordt een lange garantie van 15 jaar op het materiaal afgegeven bij de inkoop van Solid Surface middels een Quality ClubMember.