Normaal dagelijks onderhoud van je wastafel:

Hoewel het product door en door homogeen is van structuur en geen poriën is het nodig een gemorst product het beste meteen op te ruimen. Hiervoor gebruik je een vochtige doek en een zachte schuurcrème (b.v. Cif) of een eenvoudig afwasmiddel (b.v. Dreft). Maak steeds cirkelvormige bewegingen bij het reinigen en boen niet in een streep van links naar rechts.  Voor hardnekkige vlekken verwijzen we naar de hierna voorgeschreven onderhoudsrichtlijnen.

Wastafels: Een- of tweemaal per week is het tijd voor een een eenvoudige schoonmaak: Verwijder alle vet- en olieresiduën die op het oppervlak achterblijven door middel van een afwas- of een schoonmaakmiddel voor harde materialen. Gebruik een oplossing van 3/4 huishoudelijk bleekmiddel en 1/4 water om in de spoelbak te verstuiven en laat dit enkele uren of een nacht intrekken. Let wel op: maximum 16 uren. ‘s Ochtends de spoelbak spoelen of
schoonvegen met een vochtige doek en uw spoelbak is weer prachtig schoon, zonder al te veel inspan- ning.

Bladen en spoelbakken

Meestal kan een vochtige microvezeldoek met een standaard keukendetergent de meeste vlekken verwijderen.

Hardnekkige vlekken behandelen:

Wanneer u gewone huishoudelijke vlekken hebt zoals azijn, ko e, thee, citroensap, verf, ketchup, rode wijn en plantaardige producten: volg de stappen vermeld in de onderhoudstabel.

Hard water kan na verloop van tijd kalkafzetting veroorzaken. Om deze kalkafzetting rond afvoer of kranen te verwijderen, gebruikt u een gewoon ontkalkingsmiddel voor huishoudelijk gebruik, laat u het 2 tot 4 minuten inwerken en verwijdert u het product met een microvezel doek. Spoel verschillende keren grondig met water en gebruik daarbij een tweede microvezel doek. Gebruik een vochtige microvezel doek en een zachte schuurcréme (b.v. Cif).

PAS OP VOOR:

Hitte: Gebruik steeds een beschermend matje, onderzetter (met rubberen onderkant) of beschermende mat voor hete gebruiksvoorwerpen zoals pannen, stijltangen en andere stylingsproducten die warm worden. Plaats nooit hete voorwerpen – en dit geldt vooral voor (giet)ijzer en staal- rechtstreeks op een werkblad of in een spoelbak uit solid surface materiaal. De hitte die door gebruiksvoorwerpen wordt afgegeven, beschadigt elk oppervlak!

Giet geen hete vloeisto en in de spoelbak zonder vooraf de koudwaterkraan open te draaien.

Krassen: Net als op alle andere materialen onstaan op Corian® oppervlakkige krasjes door het normale dagelijkse gebruik:

Snijden of hakken: op solid surface materiaal is geen goed idee, het laat gegarandeerd krassen achter. Voor dergelijk werk gebruikt u een snijplank.

Op donkere, meer gepigmenteerde kleuren zullen krassen, stof en dagelijks gebruik meer zichtbaar worden dan op de lichtere, getextureerde kleuren.

Vlekken veroorzaakt door chemische sto en: Gemorste sterke chemicaliën (b.v. verfafbijtmiddelen, kwastreinigers, schoonmaakmiddelen voor metaal en ovens, reinigingsmiddelen met methyleenchloride, zure afvoerontstoppers, nagellakremovers op basis van aceton, enz.) moeten onmid- dellijk en met overvloedig zeepsop weggespoeld worden om schade aan het oppervlak te voorkomen! Wanneer u nagellak gemorst heeft, kunt u remover zonder aceton gebruiken en het vlak daarna goed met water spoelen. Wanneer het solid surface oppervlak ongemerkt of gedurende langere tijd bloot- gesteld werd aan chemicaliën, kan er schade ontstaan.

(Raadpleeg de technische che van Corian ® via uw Corian® verdeler voor meer details over blootstelling aan chemicaliën, het opfrissen en het algemene onderhoud. In geval van blootstelling aan factoren anders dan in de technische che vernoemd, zal de 10-jarige beperkte
installatiegarantie ongeldig zijn en spreekt men van verkeerd gebruik.)

Kranen met kokend water: Er moet steeds een recipiënt worden gebruikt om het kokend water op te vangen omdat kokend water van dit type kraan schade kan veroorzaken in en rond solid surface spoel- bakken. Deze schade wordt niet gedekt door SOLID BRAND.

We zijn in de buurt als je al het andere hebt geprobeerd: Solid surface is herstelbaar omdat het massief en homogeen is. De meeste schade, inclusief ernstige beschadiging door hitte of chemicaliën, kan meestal ter plaatste worden gerepareerd om het materiaal opnieuw zijn originele, zachte, hygiënische, solide integriteit te bezorgen. Neem contact op met het SOLID BRAND bij grote beschadigingen. Wij kunnen uw meubel vakkundig herstellen. Hiervoor vragen wij 75,- inventarisatie kosten.

o.